Agne Säterberg, naturfotograf

En utställning av Agne Säterberg

Storslagna natur- och landskapsbilder från Höga Kusten av Agne Säterberg

Presentation av Agne och varukorg för att köpa Agnes bilder online, hittar ni längs ned på denna sida

Alla bilder på denna hemsida är skyddade av upphovsrättslagen

Båthus 

 

 

Sjövy 

 

Klipphäll 

 

Hårt väder  

 

Istappar 

 

Solnedgång

 

Istappar (2)

 

Östersjön

 

Vinter vid Höga Kusten 

 

Solstrålar

 

Höga Kusten 

 

Packis 

 

Vågor

 

Havsvy 

 

Isflak 

 

Trädgränsen 

 

Vågsvall 

 

Höga Kusten (2) 

 

Horisonten 

 

Kvällsstämning

 

Strandhällar 

 

Strandhällar (2) 

 

Strandhällar (3)  

 

Viken 

 

Roskarl

 

Rödbena

 

Gråsälskoloni

 

Gräs- och klippstrand

 

Älgtjur

 

Alger på hällar 

 

Höga kusten (3)

 

 

 

Fotograf Agne Säterberg

 

Mitt namn är Agne Säterberg, född och uppvuxen i de djupa skogarna i Ånge kommun, västra Medelpad. När jag i tioårsåldern fick min första kamera väcktes för första gången intresset att avbilda naturen och dess fantastiska färger och former.

1986 flyttade jag till Höga Kusten där fotointresset tog fart på allvar, sedan dess har intresset för foto växt och jag har fotograferat kontinuerligt under många år, mest i Nordingrå, Höga Kustens mest storslagna och magiska landskap med berg, djupa dalar, sjöar och ängsmarker som formats sedan istiden. Här är motiven oändliga men ändå ständigt nya, och naturens skiftningar och årstidernas variationer är närvarande dygnet runt, året om. Här reser sig fortfarande landet ur havet med 9 mm per år och skapar nya landområden som förändrar naturen och landskapsbilden.

Jag arrangerar varje år 3-dagars Fotoexkursioner ut i Världsarvet Höga Kusten där vi fotograferar mängder med sjöfågel, bland annat Tordmule, Sillgrissla, Tobisgrissla, Roskarl, Rödbena, Sälar och de fantastiska klapperstensfälten med den röda Rapakivigraniten mm. Det brukar bli ca 200 timmars fotograferande i båt varje år ute i Världsarvet Höga Kusten. Har även rest en hel del ute i världen i bl.a. Nya Guinea, Bolivia, Peru, Borneo, Grönland, Island, Färöarna mm.

Kallar mig idag Natur och landskapsfotograf, men är intresserad av det mesta när det gäller foto. Det roligaste jobb jag gjort var att få leverera omslagsbilden till Tomas Ledins skiva ”Höga Kusten”.

Jag är nu bofast i Nordingrå och driver Lappuddens Friluftscenter som ligger lugnt och vackert i Hjärtat av Världsarvet Höga Kusten tillsammans med min sambo Maria Blomster. Vi arrenderar även Kulturreservatet Sandvikens Fiskeläge på norra Ulvön. En av Sveriges best bevarade fiskelägen som är en fantastisk plats för fotograferande, både när det gäller djur och natur. Under sommarsäsongen maj till september erbjuder vi både på Lappudden och Sandvikens Fiskeläge allt ifrån boende, helpensionsturer med vandring, paddling och cykling, konferenser, bröllop, fotoexkursioner, fågelskådning och sälsafari mm.

 

Hemsida:

http://destinationhogakusten.com/fotografagne/index.html

 

Agne Säterberg

 

 

Här kan ni beställa Agnes bilder online. Skriv in bildens namn i meddelande. Skriv önskat utförande och storlek i meddelande. Vi svarar er snarast med ett förmånligt pris och leveranstid 


(Lämna tom)