Bengt Björkbom, fotograf

Bengt Björkbom, Gnesta

 

Uppvuxen i Stockholm, fotograferat sedan 1959. Fotografelev/assistent på 1960-talet (Fotograf Bo Oldenburg) sedan elev på Stockholms Fotografiska skola. (Lärare Walter Hirsch, Inge Roos, Christer Strömholm mfl.)


1966 blev jag uttagen till utställningen "Unga fotografer" på Moderna Museet. Jury var professor Otto Steinert. (Saarbrücken, Subjektive Fotografie) Och jag har sedan dess haft ett trettiotal utställningar på olika ställen. 

Just nu håller jag på med tre olika fotoprojekt, jag dokumenterar en liten del av Slussen i Stockholm, samt fotograferar i en träningslokal för boxning på Kocksgatan 24. Jag tränade och tog även några bilder i den här lokalen 1964 och är nu åter i samma lokal för att fotografera. Och har även ett litet speciellt fotoprojekt i Gnesta. 

Och nu skall jag visa bilder på Fotomässan i Älvjsjö 2014 tillsammans med tre andra fotografer inom Gruppen Praktiserande fotografer! Det skall bli intressant, spännande och kul!

Här får vi se fotokonst som spänner över ett halvt sekel  

 Målaren (1964)

 

Busschaufför

 

Danstävling 

 

Iliaden

 

Gröna lund

 

Roulette

 

Roulette (2)

 

Brolinjer

 

 

 

 

 

BK Spart

 

Pair

 

Bakgård

 

Limbo 

 

la Cafeteria 

 

Kyssen 

 

Stockholms stadsbibliotek

 

Arcade 

 

Iliaden (2)

 

Två

 

Fårö 

 

Early

 

Här är länken till min hemsida http://www.bjorkbom.fotosidan.se/ 

 

Här kan ni beställa Bengts bilder online. Skriv in bildens namn eller kopiera bildadress (högerklicka på bilden) till meddelande. Skriv önskat utförande och storlek i meddelande. Vi svarar er snarast med pris och leveranstid 


(Lämna tom)