Fotograf Therese Eriksson, Hjo

Inledning Therese Eriksson, Hjo            Tillbaka                20140207-20150207

Alla bilder på denna hemsida är skyddade av upphovsrättslagen  

Farmphoto startades 2011 av mig, bonden och fotografen Therese Eriksson. Mitt stora fotointresse startade 2006 när jag fick min första digitala systemkamera i födelsedagspresent av min kära familj. Kameran var med mig vart jag än gick och det var genom att fota, fota och fota som jag lärde mig tekniken och bildseendet. Jag har på senare tid kompletterat min övning med olika fotokurser.

Eftersom jag jobbar som bonde så blev lantbrukets djur ofta motivet på mina bilder. Det var när jag fick frågan om jag ville vara med och sälja något på en god väns julmarknad som jag för första gången tog fram tavlor och vykort av mina foton. Jag ägnade mycket tid åt att plocka ut mina favoritbilder och fick ihop ett 20-tal motiv som jag tog med mig till marknaden. Jag sålde mer än jag någonsin kunnat drömma om! Vid samma tidpunkt så var jag med i en fototävling ”Metro photo challenge” med 160 000 tävlingsbidrag världen över deltog min bild ”Jordnära kärlek” och gick till Sverigefinal som ett av 30 bidrag i kategorin emotions.

Motiven på mina tavlor och vykort är utvalda för att beröra, engagera och framförallt så tycker jag det är viktigt att visa upp en annan del av lantbruket än vad som syns i medierna idag. Ofta är det tyvärr det värsta tänkbara som visas upp, men min vardag är fantastisk och mina djur mår väldigt bra. Motiven på mina foton är kopplade till lantbruket, öppna landskap, vackra vyer och ofta med favoritmotivet kossor. Helt enkelt det svenskaste vi har.

I dag fotar jag fortfarande lantbruksbilder som jag säljer till företag som marknadsför lantbruksprodukter, bilder till artiklar i lantbrukspress och väggkonst och vykort till företag och privatpersoner. På senare år har jag breddat mitt erbjudande och fotar även husdjur, barn, porträtt och bröllop i min fotostudio eller i naturlig miljö beroende på vad kunden önskar. Jag utgår från Hjo och har Sverige som arbetsplats.

Kontaktuppgifter till fotograf Therese Eriksson hittar du längst ned på denna sida

 

 

 

Trandansen

 

 

 

 

 

 

Blo

 

 

 

Blo 2

 

 

 

Blo 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebbetorp Kalvar

 

 

 

Hummelmora Sommar

 

 

 

Hummelmora Sommar

 

 

 

Hummelmora

 

 

 

 

 

 

Kravgrisar Ebbetorp

 

 

 

 

KRAV grisar Ebbetorp

 

 

 

 

Kvigor Remningstorp 

 

 

 

Kvigor Remningstorp 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puss 2

 

 

 

Mor och son

 

 

 

 

 

Saltå o dinkel 

 

 

 

Saltå o dinkel 2

 

 

 

JD Anders o Eve

 

 

 

 

 

 

 

 

Remming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mina kontaktuppgifter:

Therese Eriksson 
Mobil: 073-918 76 34
E-mail: info@farmphoto.se

Har du frågor eller vill göra en fotobokning är du välkommen att ringa eller maila mig.

Länk till min hemsida: http://www.farmphoto.se/