Kenneth Olausson, naturfotograf

En utställning av Kenneth Olausson

20200805-20211230

 Vackra och fascinerande naturbilder av Kenneth Olausson

Presentation av Kenneth och varukorg för att köpa Kenneths bilder online finns längst ned på denna sida

Alla bilder på denna hemsida är skyddade av upphovsrättslagen

Gömslet

 

Andrees luftfärd

 

Uppstickare

 

Sträck i morgonljus

 

Take off

 

Tillsammans igen 

 

Spanaren

 

Jägaren

 

Genombrytningen

 

Rödhakeljus 

 

Den ensamma bofinken 

 

Enbeningar 

 

Första snön

 

Fjällvandraren

 

Snöskrika

 

I första solstrimman 

 

Mötet

 

Innan regnet

 

Porträtt

 

Fjällbastard

 

Kärleksatleterna

 

Prickar på blad 

 

Järpmorgon

 

Sen middag 

 

Flocken

 

Lager

 

Nattligt spel 

 

Nyfiken

 

På vift

 

Syskonkärlek

 

 

 

 

Presentation Kenneth Olausson

 

När en läkare för några år sedan sa till mig att ”nu måste vi ta itu med ditt ojämnt slående hjärta” så började jag fundera. Vad vill jag egentligen syssla med framöver? Efter att under många år varit verksam inom musik och kultur, idrott och hälsa samt innovation och entreprenörskap hade jag visserligen haft förmånen att arbeta inom flera av mina intresseområden, men mitt stora naturintresse som funnits med ända sedan barndomen hade blivit lidande. Nu var det dags att ge det mer tid.

        Med min konstnärliga bakgrund dök då tanken på naturfotografering upp. Jag hade sedan en tid tillbaka inventerat och skådat fågel på fritiden och fascinerats av de upplevelser jag varit med om. Vissa ögonblick som uppstod i mötet med djur och fåglar var helt enkelt oslagbara. Jag upptäckte att många i min omgivning blev intresserade när jag berättade om mina upplevelser och jag insåg att om jag kunde fotografera så skulle jag ännu bättre kunna dela med mig av det jag sett och lärt mig till andra naturälskare. Både till de som var nyfikna att få veta mer för att fördjupa sina egna naturupplevelser, och till de som av olika anledningar inte hade tid eller möjlighet att vistas så mycket i naturen som de önskade.

        Det var så det började och sedan har det bara rullat på. Jag har fortbildat mig, vunnit priser, har utställningar, får mina bilder publicerade i tidningar och böcker, föreläser, guidar och har hittills fått ut två egna böcker. Och förstås ägnat otaliga timmar i vår fantastiska natur. Efter några sjukhusvistelser och en hjärtoperation så är numera naturfotograferingen inte bara ett intresse utan något som tar det mesta av min tid. Uppdragen blir allt fler och jag hoppas med kamerans hjälp kunna fortsätta att visa upp en del av allt fantastiskt som händer där ute.

        Kan jag på detta sätt bidra till glädje, inspiration, fascination och en djupare förståelse för naturen och dess invånare så gläder det förstås även mig.

Böcker: Naturdagboken och Ögonblick i vår svenska natur.

 

      

 

Kameraryggsäcken innehåller ofta två kameror och allt från 600 mm objektiv och extendrar för foto av däggdjur och fåglar, olika zoomar för landskap och porträtt samt några objektiv med olika förstoringsgrad för makro. Jag kör genomgående med Canon.

 

Både Naturdagboken och Ögonblick i vår svenska natur är utgivna under 2018. I naturdagboken berättar Kenneth i bild och text om lite av vad som händer i naturen månad för månad. Många tips ges om hur upplevelserna kan bli flera och varje kapitel avslutas med en del där läsaren kan föra dagbok över sina egna naturupplevelser. I Ögonblick i vår svenska natur så får vi följa författaren på en resa i de landskap där han oftast vistas i Sverige. I bilder med korta texter delar han med sig av några speciella ögonblick som han upplevt under de senaste åren. Böckerna kan köpas via Kenneth eller hos bokhandlare

 

Kenneth

Kontakt med Kenneth får ni genom:

Epost - kenneth@komp.se

Telefon: 070-592 68 63

Ni kan även följa hans fotograferande och naturäventyr på:

 

Facebook: 

https://www.facebook.com/

FotoKennethOlausson/

 

Instagram: 

https://www.instagram.com/

kennetholausson1/

 

Hemsida: https://komp.se

 

 

 

Här kan ni beställa Kenneths bilder och böcker online. Skriv in bildens/bokens namn i meddelande. Vi svarar er snarast med ett förmånligt pris och leveranstid 


(Lämna tom)