Lasse Hallmén, fotograf

En utställning av Lasse Hallmén

Närgångna gatufoton och spännande former i naturen av Lasse Hallmén

Presentation av Lasse och varukorg för att köpa Lasses bilder online finns längst ner på denna sida

Alla bilder på denna hemsida är skyddade av upphovsrättslagen 

På hemväg efter gravölet (1965)

 

En god cigg 

 

Åldrad fotograf 

 

Syndernas förlåtelse

 

Missär 

 

På restaurang 

 

Barnsoldat

 

Kyssen

 

Omplåstring 

 

Huvudvärk 

 

Väntan (1)

 

Väntan (2)

 

Väntan (3)

 

Väntan (4)

 

Rött Ljus 

 

På spåret (1)

 

På spåret (2) 

 

På spåret (3)

 

På spåret (4) 

 

På spåret (5) 

 

Cyklist (1)

 

Cyklist (2)

 

Cyklist (3)

 

Cyklist (4)

 

Cyklist (5)

 

Cykelreparation under övervakning

 

Mitt i gatan 

 

Familj i Rwanda 

 

Hos frissan 

 

Tomater till salu 

 

Huvudlös 

 

Tidsdödande

 

En god stund

 

Kilsbergen

 

Tiveden

 

Sälenfjällen

 

Kenya 

 

På väg ner 

 

Naturvetarklass på Karolinska gymnasiet Örebro (2015)

 

 

 

Lasse Hallmén

 

Jag är hobbyfotograf med gatufoto som huvudsaklig genre. Jag fick min första kamera när jag var tolv, men det var först när jag köpte den första digitalkameran 2004, som jag förstod att gatufotografering var ”min grej”. Vid en tillbakablick visar det sig dock, att jag tog mitt första gatufoto 1965, på tåget på väg till Boden.

Jag har ett socialt patos och ett stort intresse av människorna jag möter, och de som jag ser i olika situationer. Det finns alltid en historia att berätta. Vilken historien på bilden är får betraktaren fundera över.

Jag har ofta en kamera med i fickan. Då jag blir varse någon människa i en intressant situation, tar jag fram den och knäpper av. Kanske tar jag tåget till Stockholm och strövar runt mer målmedvetet för att hitta mina bilder. Något som utmärker mitt fotograferande  är, att jag ofta befinner mig mycket nära den jag fotar. Det kan ibland röra sig om mindre än en meter.

Sommaren 2016 fick jag idén att fota cyklister i Stockholm. Under sju resor dit vid olika årstider och väderlekar, har det hunnit bli flera hundratals bilder.

Jag har också ett intresse för form och komposition, som sällan tar sig uttryck i mina gatubilder. Jag är ingen naturfotograf, men hittar ibland naturens former, som jag dokumenterar om kameran är med.

Under min tid som rektor på Karolinska gymnasiet i Örebro fotade jag vardagslivet och högtiderna i skolan under en tioårsperiod. Ett sjuttiotal av dessa bilder pryder nu skolans klassrum.

Mitt enda iscensatta foto tog jag tillsammans med en klass på skolan 2015. Bilden ska vara ett tidsdokument, som speglar eleverna, klassrumsmiljön och världen 2015.

Jag har haft några utställningar i Örebro och deltagit i många fototävlingar med ibland framskjutande resultat. Jag är fotolärare och håller föreläsningar om gatufotografering.

 

 

 

 

Här kan ni beställa Lasses bilder online. Skriv in bildens namn eller kopiera bildadress (högerklicka på bilden) till meddelande. Skriv önskat utförande och storlek i meddelande. Vi svarar er snarast med ett förmånligt pris och leveranstid