Magnus Wahman, fotograf

En utställning av Magnus Wahman


20190816-20201130
Fine photo art från New York av Magnus Wahman


Presentation av Magnus och varukorg för att köpa Magnus bilder online finns längst ned på denna sida
Alla bilder på denna hemsida är skyddade av upphovsrättslagen

INY008

 

INY003

 

INY009

 

INY012

 

INY016

 

INY017

 

INY018

 

INY020

 

INY021

 

INY026

 

INY027

 

INY029

 

INY033

 

INY035

 

INY037

 

INY054

 

INY059

 

INY060

 

INY064

 

INY065

 

INY066

 

INY068

 

INY070

 

INY075

 

INY076

 

INY087

 

INY090

 

INY091

 

INY099

 

INY130

 

 

 

 

Presentation Magnus Wahman

 

Magnus Wahman

 

Fotograf som jobbar med egna projekt blandat med uppdragsfotografering. Tilltalas av bildens förmåga att berätta en historia både när det gäller enskilda bilder och hela serier.

Jobbar både digitalt och analogt.

www.wahman.com

 

 

InNewYork

 

Här. Ingen annanstans. Nu. Inte då. Inte sen.

 

Attraktionen och den eviga längtan, både bort och hem. I den egna Världen som vi inte möter någon annanstans finns hjärtslagen. De ängsliga och trasiga. De stora och pompösa. Fasaderna som tejpats dit eller etsats i betongen för att locka och skrämma. Det som aldrig ska glömmas, det som flyktigt syns i vimlet. Gatorna. Mötena. Samtalen, blickarna och andningen. Lockelsen och dragningskraften. Hur det byggts för framtidens berömmelse, hur det raserats i det förgångnas container. Den fantastiska staden. Dess Människor. Dess dagar. Gator som tycks glömda där tusen fötter vandrat. Dess myller av ensamhet, kärlek och adrenalin i en cocktail som aldrig smakar som du minns den. Vi stannar och omsluts av energi och misär, köplust och smutsiga kläder.

 

Kanske kan vi skrapa på ytan och se dess kärna glimma i ljuset, men under en livstid hinner vi aldrig dit in. På riktigt. Det lukar och doftar. Böj dig långsamt bakåt och låt sinnena svindla. Det kittlar och svider. Det hjälper inte. Hoppa på, hoppa av. Se döden och hatet. Det svarta, det glättiga. Lägg dig på rygg och låt den gröna lungan bli din. Det hjälper inte. Som en drog vill vi ha mer. Som en djup förälskelse hoppas vi på närhet. Men vi får aldrig ensamrätt, aldrig ren ärlighet. Istället en otrohet på gränsen till andnöd när människorna stjäl ditt sanna jag. Gång på gång.

 

Kulisser blir äkta i nattens neon. Inget stannar, inget tystnar och alla är hungriga. Men inte ens trötthetens gula taxibil kan få oss att vända hem. Larmet. Ändå finns sömnen i varje vrå, både den råa kemiska och den svalt läkande. Morgonens ensamhet i varje prång luktar urin och utsatthet likväl som kaffe och såpa. Och vi möter det hungrigt på väg. Vi tittar storögt på hur det pågår. Bakom gudinnor och trashankar, skyltfönster och graffitti. Livet. Här.

 

 I kartans strukturerade rutnät där ingen kan gå vilse förlorar vi oss och blir en del av dess bakgrund. En fascination som går att ta på. Historien och nuet. I krälandet där sanningen är det vi gör den till kan vi alltid skratta högt, skrika tyst eller bara blunda. Och spara på ögonblick som ingen annan minns. När vi stannar. Och väntar. Fångandet. Samlandet. Staden som aldrig stänger, knappt gäspar och än mindre tar ledigt.

 

Det händer bara här. Nu. Inte då. Inte sen. In New York.

 

Bilderna finns i en numrerad upplaga om 10 printar

 

 

 

 

 

 

 


Här kan ni beställa Magnus bilder online. Skriv in bildens namn i meddelande. Vi svarar er snarast med ett förmånligt pris och leveranstid


(Lämna tom)