Mikael Larsson, fotograf

En utställning av Mikael Larsson

20201028-2021123030 
Vacker fotokonst av Mikael Larsson
Presentation av Mikael och varukorg för att köpa Mikaels bilder finns längst ned på denna sida

Alla bilder på denna hemsida är skyddade av upphovsrättslagen            

Kalla

 

Blomma

 

Tulpan

 

Torkad tulpan

 

Grenverk

 

Åkerholme

 

Tubbe

 

Vitsippa

 

Trollslända

 

Rosor

 

Himmel

 

Dörren

 

And

 

Guldskimmer

 

Växthus

 

Jagande Kärrhök

 

Vilande svanar

 

Skymning över sjön

 

Fönstret

 

Motljus i ekskog

  

Myra

 

Reflektion

 

Stallbacken

 

Slott

 

Skuggor

 

 

 Blommor av Mikael Larsson© ett bildspel

 

 

 

 

Presentation Mikael Larsson"Upptäckte" fotografin i 20-årsåldern då jag studerade på Västerås Konstskola efter studenten. Föräldrarna hade en östtysk kamera Pentona II med fast optik, svartvit film, Tri-X och soppade, kopierade i skolans labb. Konstfackperioden 1970-75 innebar ytterligare intresse för foto mycket pga. fotoläraren, den legendariske Rune Jonsson.

Mer svartvitt, Tri-x, D-76 och Brovirapapper.
Fredskårist, SIDA i Tanzania 1975-78 där jag undervisade i Snickeri men också var ansvarig för skolans fotoklubb med undervisning. Soppade mina filmer under de mörka nätterna med kompensation för de varma vätskorna. Kopierade på plastpapper med en mycket enkel förstoringsapparat. Hemkommen 1978 startade jag ganska omedelbart en fotoklubb för intresserade elever på högstadiet där framgångar ledde fram till att jag fick mycket pengar av en förstående och fotointresserad studierektor för inköp av utrustning till ett helt mörkrumslabb. 1995 hoppade jag över till gymnasiet/Medieprogrammet där jag blev huvudlärare för foto där jag framförallt jobbade mycket med bildspelsteknik - dia och projektorer.

Den digitala fototekniken trängde på och vi hängde på med Canons 300D kameror, studioblixtar och datorer och photoshop. Hela tiden har jag naturligtvis själv fotograferat och uppdaterat mig med nya kameror och programvaror. Pga. mitt jobb som fotolärare har jag inte haft något självklart och specifikt motivområde utan fotat det mesta.
Jag har på senaste tiden fått mer tid över för att fundera över mer egna fotoprojekt men som sagt jag har många strängar på min lyra.
Utrustningen är uppbyggd kring Canon 7D och en arsenal av objektiv - egen studio - och tar understundom uppdrag allt från bröllop till produktfoto. Håller kurser i foto och photoshop. Medlem i Bildgruppen Prisma i Hallstahammar. Foto är en passion - utan det skulle livet förlora en viktig mening för min del!
Mikael Larsson: Abstrakt - Natur - Arkitektur

 

Mikael

 

För beställning av bilder kontakta Mikael Larsson e-postadress: miklar@telia.com 

Tulpaner

 

 

 

 

Här kan ni beställa Mikaels bilder online. Skriv in bildens namn eller kopiera bildadress (högerklicka på bilden) till meddelande. Skriv önskat utförande och storlek i meddelande. Vi svarar er snarast med pris och leveranstid 


(Lämna tom)