Naturfotografer

Klicka på ett namn för att se fotografens utställning

 

Anders Henriksson, naturfotograf, Jonstorp

 

Anders föddes 1954 i Älmhult och bodde sedan på flera olika platser innan han rotade sig i Jonstorp i nordvästra Skåne. Han har ett förflutet som lärare och har undervisat på gymnasieskolan i Eslöv och Helsingborg. Sedan 1999 har han dock arbetat heltid i familjeföretaget Picta Natura. Han producerar texter och bilder kring temat natur och naturvetenskap. I produktionen ingår ett tiotal läroböcker i biologi, naturkunskap och kemi. Anders illustrerar till stor del sina egna böcker, men levererar även bilder till annat material och utställningar. Han ställer gärna ut sina bilder tillsammans med sin fru Gunilla Kimblad Henriksson som då medverkar med keramik. Anders är medlem i Naturfotograferna/N

 

Anki Hammar, naturfotograf, Stockholm

 

Anki Hammar är född 1965 i Stockholm och de senast åren har fotografi dominerat hennes liv – såväl på arbete som under fritiden.

Anki har alltid gillat att vara ute i naturen och sitt fotointresse har funnits med sedan tonåren. Hon fick en analog systemkamera av sina föräldrar som 20-åring och använde den flitigt på främst resor.

Gick med i fotoklubb och arbetade en del i mörkrum på fritiden. Sedan 2004 har hon använt sig av digitala systemkameror och gillar även efterarbete i LR och PS. De små landskapen i sin närhet fascinerar, men även dramatiska fjäll- och kustlandskap intresserar med dess färger, ljus och linjer. Att fånga ögonblicket är som magi för Anki och på senare år har även fåglar och djur fångat hennes intresse.

Anki fotograferar mest i Sverige, besöker olika naturreservat och nationalparker, men gör även en del resor med fotografering som huvudsyfte.

Hon har varit publicerad i tidningar och haft flera utställningar och bildföreläsningar. Samt levererat bilder till flera stora svenska företag.

 

 

Ann Andrén, djur och naturfotograf, Stockholm

 

Frilansfotograf med 17 Afrikaresor i bagaget. Har mestadels rest i Södra Afrika från år 1983, då uppdraget gällde att dokumentera kampen mot apartheid i Sydafrika. Hennes djurbilder från Afrika visar vi först därefter fjärilsbilder som torde vara unika,  Några fotograferade grottmålningar och hällristningar är med, de är konst i konsten

 

Arne Berneklint, naturfotograf, Stockholm

 

Jag har fotograferat sedan sent 50-tal. Har under åren fotat analogt och själv framkallat och kopierat. Har fotat en hel del natur även analogt. Men satte i gång i större skala i och med den digitala tekniken. Så mitt fotograferande startade om någon gång på 90-talet. De senaste 15 åren har det blivit mer och mer och sedan 2010 är naturfotografering min huvudsysselsättning.

Mitt stora intresse är fåglar. Jag är ofta ute och fotograferar just fåglar. Har varit på många platser i Sverige, men även Norge, Europa, Sydamerika och Sydafrika. Jag fotar även andra djur och ibland även landskap.

Jag försöker ge mina bilder ett speciellt innehåll, oftast vill jag ha närkontakt med de djur jag fotograferar. Jobbar mycket med bakgrunder och komposition. Både i kameran och i efterbearbetningen av bilden. Ser oskärpan lika viktig som skärpan i bilderna.

Varit med och illustrerat bl.a. "Greven gav oss lov" en bok om Näslandet i Botkyrka kommun. Varit publicerad i Biofotos medlemstidning Naturfotografen flera gånger samt i Camera Natura med en artikel om Costa Rica. Jag har även haft förstasidan i Fotosidan Magasin, samt bilder i ornitologiska tidskrifter.

 

Bengt Andreasson, naturfotograf, Alingsås

 

Jag är bosatt i kulturbyn Edshult i Hemsjö där vi bedriver landskapsvård genom att hålla landskapet öppet och hamla våra träd.

Jag är sedan 80-talet en hängiven naturfotograf som har levererat bilder till olika tidningar och tidskrifter. Jag är engagerad som föreläsare till egna bilder i föreningar, skolor och företagstillställningar, samt har medverkat och haft egna utställningar. 

Fotokurser och workshops har genomförts under de senaste 15:de åren. Jag är bred som fotograf men ägnar mig i första hand åt landskapsfotografering och många känner mig som ”Sverigefotografen”. Men intresset är brett och många sorters svenska djur och fåglar har passerat igenom mina kameror

Ambitionen med Naturfotograferingen?  Anställningen i Göteborgs kommun har jag för att överleva, naturfotograferingen har jag för att leva!

Att med egna bilder kunna påverka andra människor att förstå vilket oerhört stort värde som finns i det vackra landet Sverige som vi lever uti.

 

Björn Albinson, natur och fågelfotograf, Alingsås

 

Född 1965 i Västergötland och bor sedan 1985 i ”The Capital of Fika” – Alingsås

Björn är utbildad till kemiingenjör och jobbar som miljö- och kvalitetsrevisor på företag runt om i landet och även i Miljöskyddsnämnden i Alingsås. Genom åren har han haft många bildföredrag och några bildutställningar. Hans bilder har varit med i fågeltidskrifter, dagstidningar, några böcker och nu senast i Camera Natura nr 4/2016.

Året var 1979. Det var då allt började. Jag följde som många gånger tidigare med min kompis hem för att umgås efter skolan. Denna kväll kom hans pappa och frågade om vi ville titta på lite diabilder, som han hade i drivor nere i källaren. Han visste att jag gillade att vara ute i naturen och titta på fåglar och djur. Jag blev fullständigt såld på hans bilder och bestämde mig i samma stund för att spara allt jag kunde tjäna in på sommarjobb, veckopengar och liknande för att kunna köpa mej en kamera. Under ett år fick jag springa omkring med farsans gamla Agfa Super Silette LK, från början av 60-talet, med en fast 45mm optik. Det var ju inte sååå lätt att fotografera fåglar med den utan att det blev annat än prickar. Året därpå köpte jag min första egna kamera, en manuell Canon AT-1 med ett 300 mm och ett 50 mm. Redan efter första diarullen med kameran svävade man på moln. Det gick ju till och med att se vad det var för fåglar på bilderna

 

Björn Andreasson, fågel- och naturfotograf, Göteborg

 

Björn är en aktiv ornitolog och naturfotograf från Göteborg. Har arbetat med skogs- och naturvårdsfrågor under hela sitt liv.

Numera aktiv pensionär med bland annat tillsynsmannaskap av två naturreservat i Partille kommun.

Har haft flera fotoutställningar med tema hämtat från naturen, bland annat indisk och svensk natur. Medverkat i flera böcker och tidskrifter med text och bild. Har också hunnit med en temabok om utveckling av värdefulla miljöer och våtmarker tillsammans med en god vän. Björn svarade för delar av textinnehållet samt bilderna i boken. Ett antal resor över världen har lett till föreläsningar och bildvisningar för företag och föreningar.

 

Brutus Östling, natur- och fågelfotograf, Höör

 

Född i december 1958, uppvuxen i Stockholm men sedan närmare tjugo år "landsförvisad" till Skåne. Arbetade till vardags under tjugofem år som heltidsförläggare på Symposion, som han också startade 1981. Drömde om att bli fotograf i fjorton-femtonårsåldern men höll sedan inte i en kamera på över tjugo år. Började dyka 1996. Ett generöst pris från Svenska Akademien för bildningsinsatser året därpå resulterade i en avancerad utrustning för undervattensfoto, och efter närmare 100 dyktimmar första året togs de första bilderna under vattnet. Fram till hösten 1999 var det bara undervattensbilder som gällde, men sedan snart åtta år sker den större delen av naturfotograferingen på land. Brutus är medlem i Naturfotograferna/N

 

Carin Bodin, naturfotograf, Tierp

 

Lite Info om mig:

Jag heter Carina Bodin född 1970 och bor i Tierp. Foto är min stora hobby och intresse. Jag började fotografera nån gång i slutet av 90-talet analogt och gick med i en fotoklubb här hemma. Där växte intresset för svartvitt och jag var en del i mörkrummet. 2006 gick jag över till digitalt och intresset växte ännu mer när jag kunde laborera direkt i kameran och testa olika exponeringar. Jag är mycket ute i naturen och fotar allt möjligt från den lilla i makrovärlden till landskap, havet och djur. Det är också lite efter årstid vad som kommer framför kameran. Jag bytte för några år sedan från Nikon till spegellöst och kör numera fujifilm X-T4 och har alla möjliga objektiv och filter.  Bytet blev en liten nytändning och lättare att bära.  Varje påsk har jag en utställning här hemma som kommunen ordnar och heter ”konst på väg”. Det är ett stort antal konstnärer inom olika grenar som är med. Sen har jag brukat ha en utställning varje sommar vid vår sjöbod ute i Hållnäs när det är något som heter ”på tur i Hållnäs”. Jag har även haft några utställningar med kompisar både här i Tierp och i Gävle. På sommaren är vi ett gäng som har en uteutställning i Älvkarleby på Laxön.

 

 

Claes Grundsten, naturfotograf, Ingarö

 

Född 1949 i Stockholm där han bott hela sitt liv, numera på Ingarö i skärgården. Ett utmärkt basläger menar han, och syftar på den enastående naturen runt storstan. Hans hus ligger mitt i skogen och ändå kan han lätt ta sig ut i världen, vilket han gjort sedan ungdomen. Med sin första kamera 1964 väcktes fotointresset, som i kombination med en stark kärlek till friluftsliv, senare ledde honom in på hans livsbana. Lapplandsfjällen drog tidigt och efter universitetsstudier inom ämnesområdena biologi och naturgeografi arbetade han med flygbildstolkning, och utvecklade samtidigt sitt eget fotograferande, med bilder och reportage i olika tidningar. Claes är medlem i Naturfotograferna/N

 

 

Dorte Bech Pedersen

 

Jeg er født 1964, opvokset i Danmark, bosat i Skåne siden 2004. Jeg har fotograferet siden 2015. Min interesse er naturen på den nordlige halvkugle, primært de nordiske lande.

Jeg beskriver mine billeder således:

Jeg arbejder i et monokromt univers, for at komme væk fra den dokumentariske gengivelse, og ind i et "Grænseland"

- her lever drømmene i fantasien - det er underbevidsthedes land - verden som vi kender den er borte - lys møder mørke

-  det er folketroen, myterne og eventyrets land - i virkeligheden eksisterer det ikke.....

2019 vandt jeg 1. plads i NFD (Danske naturfotografer) i kategorien: Dyr i landskapet, och billedet blev også kåret til: Årets naturfoto

Jeg er indvalgt i Photo Natura 2020

 

 

Göte Eriksson, naturfotograf, Trollhättan

 

Götes naturintresse började i unga år och med kikaren och cykel tog han sig runt i markerna.

Fotointresset kom i gång efter att han sett Svante Lundgrens klassiska bok kameran i naturen. Fotointresset har sedan följt Göte genom åren med många fina upplevelser, som det blir när man vistas mycket ute i markerna.

Han fotograferar numera mest i de närliggande landskapen, även om han har gjort ett antal fotoresor i olika länder under åren. Där länder som Island och USA står ut när det gäller natur och motiv.

Han har även jobbat som industrifotograf under ett antal år och det var en nyttig utmaning och lärdom som kontrast till naturfotot, säger Göte.

Han har även haft ett antal utställningar, både med andra fotografer och senare även i egen regi.

Har sommarstuga i Dalsland så det blir mycket tid där i markerna, och även kusten och bergen finns inom bekvämt räckhåll menar Göte. Han har inga klara favoritmotiv utan tar det som kommer, men det har nog blivit mer bilder på fyrfotadjur de senaste åren.

Göte är sedan 1989 medlem i Naturfotograferna/N.

Hemsida www.gote-eriksson.se

 

Hans Ersson, natur- och konstfotograf, Sundborn Falun

 

Född 1969 och bosatt i Sundborn utanför Falun. Står med ena benet inom naturfotografin och det andra inom konstfotografin där motiven söks i Dalarnas skogar och fjäll. Gör bilder både i färg och svartvitt. Engagerad i naturvårdsfrågon samt stödutfodring av kungsörn. Hans bilder är publicerad i tidskrifter, kalendrar och böcker samt har ett flertal utställningar bakom sig, både ensam och tillsammans med andra fotografer. En av tre fotografer till Facebook-sidan Wild Dalarna.
Sedan 2011 medlem i
Naturfotograferna/N.

 

Hans Strand, landskaps och naturfotograf, Stockholm

 

Hans Strand är född 1955 i Marmaverken, Sverige. Efter en nio års karriär i maskinteknik bestämde han sig för att sadla om. Han valde att ägna sitt liv åt landskapsfotografi. Det hade varit hans sedan länge Hans stor hobby och passion. Det är en förändring som han aldrig har ångrat....

 

Jan Fleischmann, sport- och naturfotograf, Mariestad

 

In late March 2011 after having searched earlier years without any luck in Kirgizistan, India and Pakistan I found a snow leopard, a large male that called for a female partner in the Spagon valley in western Ladakh, in northern India. In middle of Januar 2012 I returned to this mountain areas. 

This time I experienced real winter with heavy snowfall but also beautiful sunny days. I met several of theese shy cats that are called Shan in Ladakh. The locals often call the snow leopard "The grey ghost".

 

Jessica Zikontala, naturfotograf, Åhus

 

Mitt intresse för fotografering tog fart i början av 90-talet och efter att jag gått konstskolan i Kristianstad så fotograferade jag allt mer. Det mesta av min lediga tid tillbringar jag ute i naturen. Med mig har jag min Canon 7D mark ll och oftast använder jag mitt favoritobjektiv, Canon 100-400 IS ll USM. Med i väskan finns även ett Sigma 17-50 och Sigma 150-600 sport.

Jag är aktiv i Kristianstads fotoklubb, men reser ändå gärna iväg ibland för nya vyer och för att utvecklas som fotograf.

Jag reser då med min syster som delar intresset för fotografi. Vi har varit i Tanzania och Kenya och planerar just nu en resa till Colorado, USA nästa år.

Två av mina bilder har fått hedersomnämnande i “Kamera och Bild”, i nr.6 2019 och nr.5 2020. Jag fick ett uppslag i “Fotosidan” nr.1 2021, där temat var svart/vitt. I höstas ställde jag ut tavlor i “Sätt färg på Kristianstad” och planen är en utställning till midsommar i Ravlunda bränneri, om inte Covid -19 sätter stopp för detta.

 

Jan-Peter Lahall, naturfotograf, Örebro

 

Jan-Peter Lahall är född 1955 och bosatt i Garphyttan utanför Örebro. Intresset för natur och fotografering startade tidigt och Jan-Peter är idag en av Sveriges mest etablerade och meriterade naturfotografer, välkänd även långt utanför landets gränser.

Sin inspiration hämtar han i naturen i såväl sina hemtrakter som på resor ut i Sverige, Norden och övriga världen. Under åren har hans fotografier bland annat resulterat i flera framgångsrika bokproduktioner och uppskattade almanackor. De har också belönats med en rad fina utmärkelser. Jan-Peter är medlem i Naturfotograferna/N

 

Jörgen Larsson, landskaps- och naturfotograf, Stockholm

 

Jörgen Larsson har varit yrkesverksam som fotograf sedan 1983 och har gjort sig känd för sina vackra naturbilder som ofta syns på vykort, kalendrar och i tidskrifter av olika slag. De flesta bilderna i bildarkivet är tagna i mellanformat för att garantera hög kvalitet. Bilderna levereras i första hand professionellt inskannade med en Imacon skanner på cd eller över nätet, alternativt som diaorginal. Alla nya bilder är tagna med digitalkamera enligt senaste teknik.

 

Leif Milling, konst och landskapsfotograf, Gimdalen

 

Leif Milling bor i Gimdalen, ett stenkast från undersköna Gimån i Jämtland. Redan på sjuttiotalet var han en erkänd flugfiskare och en bildmakare av dignitet. Han var fotografen, som likt Hans Lidmans skönlitterära penna, skapade fiskebilder med poesi, visioner och drömmar.

Framgångarna lät inte vänta på sig och 1988 och 1990 korades han till Årets Norrlandsfotograf. Förutom det har han mottagit Svenska Fotografernas Förbunds guldmedalj i genren för bästa naturfoto. Numera kan han också titulera sig dubbel svensk mästare i klassen bildspel. Följdriktigt erhöll han Hans Lidmanstipendiet 2004 för sina fotografiska insatser i böckerna ”Ur min flugask” och ”Flugfiske i fjällen.” 

Som tur var greppade han själv pennan och skrev böckerna Tusen vak och Länge leve flugfisket, två alster som gav genljud i flugfiskevärlden.

Milling är en idealist och vandringsman, där drömmarna seglar fritt över Nordkalottens kargaste domäner. Hans inställning har alltid varit att, de mest minnesvärda stunderna på fjället inte alltid har med vare sig fångst eller fiske att göra.

Det finns något annat därute, drömmar och tankar som Milling har fångat med sin magiska kamera. 

-Gunnar Westrin

 

Linda Öberg, naturfotograf, Kolbäck, Sweden

 

Att fotografera och vara ute i naturen är mitt sätt att varva ner och koppla av. De flesta av mina bilder är tagna i min direkta närhet. Jag är inte sån som person som åker land och rike runt och letar motiv utan gillar utmaningen att hitta det vackra i närheten av hemmet. Och det har ju gett mig en hel del fina bilder;)

Hoppas du hittar något du gillar!

Linda

 

Mats Andersson, natur- och konstfotograf, Jönköping

 

Mats Andersson, född 20 september 1966 i Huskvarna och bosatt i Bashult i Småland, är en svensk yrkesfotograf och art director på reklambyrån Concret i Jönköping sedan 1989. Han har publicerat bilder under många år i diverse tidskrifter, böcker och almanackor i Sverige. Han är ansluten hos bildbyrån Maskot i Stockholm.

Andersson blev invald i föreningen Naturfotograferna/N i mars 2011. Andersson bok "Djur. 66 bilder" blev nominerad till Svenska Fotobokspriset 2014

 

Oscar Stål, naturfotograf, Umeå

 

Jag heter Oscar Stål och är prisbelönt landskapsfotograf med ett brons från i SM i Fotografi 2018 i naturkategorin, medlem i svenska fotolandslaget 2018, vinnare av årets nordiska friluftsbild 2019 i nordens största naturfototävling NNPC och fick ett honourable mention i SM i Fotografi 2019.

Jag är journalist och kokkaffefantast som arbetar från Umeå, Västerbotten och har gjort två fotoutställningar om Vindelfjällen som ställts ut på Naturum i Ammarnäs och Konst i Kvarn i Vindeln. Mina bilder har publicerats i bland annat Fotosidan och i Calazzos guideböcker.

Kameran är ett sätt för mig att ta mig ut på tur och upp i fjällen. Jag fascineras av himlen och hoppas att det syns i mina landskapsbilder då himlen och vackra molnkonstellationer brukar vara en stor del av både mina dag- och nattbilder. Jag började fotografera natur när jag gick Vildmark&Foto på Ålands Folkhögskola som jag tog examen från våren 2018.

 

Staffan Widstrand, natur-och reportagefotograf, Järfälla

 

Staffan Widstrand, natur- och reportagefotograf, VD och författare, född 1959.

National Geographic Explorer och Nikonambassadör. Medgrundare till International League of Conservation Photographers (ILCP), det nationella Rovdjurscentret De 5 Stora i Järvsö, naturskyddsinitiativet Rewilding Europe och Svenska Ekoturismföreningen med kvalitetsmärket Naturens Bästa. Staffan är även VD och medgrundare till masskommunikations-projektet Wild Wonders of Europe, som nu vänder blickarna österut, mot Kina, för megaprojektet Wild Wonders of China. Omnämnd av Outdoor Photography Magazine som “en av världens mest inflytelserika naturfotografer”. Staffan har publicerat 17 böcker, på 9 språk och haft utställningar i ett femtontal länder, förutom i Sverige runtom i Europa och från USA till Japan och Kina. Mångfaldig prisvinnare i de flesta stora naturfototävlingarna i världen och dessutom efterfrågad domare i några av de mest ansedda internationella fototävlingarna (World Press, BBC-Wildlife photographer of the Year, Golden Turtle, Humanity Photo Awards...)

I höst har han, tillsammans med fotografkollegan Magnus Lundgren, just kommit ut med fotoboken ”Ett vildare liv”, utsedd av WWF till ”Årets Pandabok 2018”.

Widstrand blev invald i föreningen Naturfotograferna/N i 2006.

Founding Fellow of the International League of Conservation Photographers

Int'l +468.583 518 31 (work phone)

 

 

Tobias Dahlin, undervattensfotograf 

 

Tobias Dahlin, född 1976 är en västsvensk undervattensfotograf och undervattensfilmare.

Tobias har i flera år tävlat framgångsrikt i undervattensfoto och har blivit såväl nordisk som svensk mästare. Han har gett ut tre böcker; Bättre bilder/Dyk (2012), Västerhavet – En hotad skönhet (2014) (ett resultat av att Tobias 2012 tilldelades Hasselbladstiftelsens naturfotostipendium) samt Insjöar – där sagan möter verkligheten (2017).

Tobias är invald i PhotoNatura och Naturfotograferna/N. Han föreläser till sina bilder/filmer och har haft en mängd fotoutställningar, däribland på Nordens Ark, Bohusläns museum och Abecita konstmuseum. Under senare år har han mest fokuserat på undervattensfilm.  

Håll dig uppdaterad på: www.tobiasdahlin.se

 

 

Tom Haugaard Svensson, född 1965 i Danmark, är en dansk-svensk fotograf. Bosatt i Fjällbacka

 

Tom Svensson har skrivit böcker om starkt hotade arter som svarthuvad lejontamarin i Brasilien och vita lejon i Afrika. Han arbetar också med artbevarande på Nordens Ark. Han föreläser om hotade arter och om hur man som enskild aktivt kan bidra till bevarandet av dem. Som naturfotograf är Svensson medlem i Naturfotograferna /N samt även The International Environment Photographers Association, IEPA, där han blev invald som första svensk. Han ingår också i kameratillverkaren Canons ambassadörsprogram Explorer.

Bibliografi

  • Regnskogens lejon, 2009 på Vildmarksbiblioteket

  • De vita lejonen, 2011 på Symposion

 

Tomas Lundquist, naturfotograf, Nacka

 

Tomas Lundquist bor i Nacka, utanför Stockholm men spenderar så mycket tid som möjligt i Buttle på Gotland, där han och hans familj har ett litet torp.

Tomas skildrar natur med bilder. Intresset för natur började med fåglar och fågelskådningen har varit central i över 35 år. Sen 15 år tillbaka är det fotografin som stått i centrum.

Motiven är ofta hämtade från närmiljön och inte minst från Gotland. Han har också mycket bilder från andra delar av världen och då framförallt från arktiska miljöer. Tomas är medlem i föreningen Naturfotograferna/N. Föreningen verkar för bevarande av svensk natur genom att skildra den i bild.

 

Torbjörn Lilja är en fotograf från Norra Västerbotten född 1946.

 

Hans fotointresse väcktes tidigt i ungdomsåren. En stor del av hans motiv är hämtade från naturen där han gärna vistas, oftast från närområdena även om en del längre resor företagits.

Han riktar även kameran mot människor i olika fritidsaktiviteter och har också dokumenterat kulturlandskapet i Norr- och Västerbotten det så kallade ladriket, vilket bl. a. lett till publicering i Camera Natura nr. 4 2016.

Torbjörn har deltagit i ett flertal fototävlingar både inhemska som internationella med gott resultat. Den första riktigt stora framgången kom 1979 då han lyckades kamma hem ett andrapris i svartvita klassen i Nikons internationella fototävling med en bild på en flygande lappuggla. Priset var en Nikon FE med ett objektiv. Två år senare var det dags igen, nu ett förstapris i färgklassen i samma tävling och en Nikon F3a med motor, blixt och två objektiv kom i hans ägo även denna gång var motivet en flygande lappuggla.

Förutom den höjdare det var att få vinna en internationell stortävling så var det givetvis inspirerande att få det senaste på kameramarknaden i sin hand saker som han annars inte skulle haft råd att investera i. En annan viktig milstolpe i hans fotograferande, kom 1982 då han valdes in som medlem i föreningen Naturfotograferna/N

Torbjörn har även medverkat i en hel del bokproduktioner i tidskrifter och utställningar.

 

Ulf Lundh

 

Att vara ute i naturen, att smälta in och vara en del av den är det bästa. Jag fotograferar helst fåglar, gärna mer än bara ett porträtt. Kanske kan vi se vad fågeln gör, vill eller tänker?

Lite annat blir det också då och då.

Hoppas du gillar vad du ser, hör av dig om du vill ha en bild till något.

 

 

 

 

Naturfotografer Norden

 

 Agne Säterberg

Nordingrå, Sweden

Albert Steen-Hansen

Nibe, Denmark

Annette Svendsen

Norway

Ari-Matti Nikula

Kuusamo, Finland

Arne Lökken

Aurskog-Høland, Norway

Bengt Lerkén

Malmö, Sweden

Fredrik Boo

Helsingborg, Sweden

Allan Wallberg

Hölö, Sweden

Anders Andersson

Nacka, Sweden

Anders Jorulf

Stockholm, Sweden

Anneli Bergvall

Arvidsjaur, Sweden

Annelie Utter

Marstrand, Sweden Naturfotograferna/N

Arnfinn Johansen  

Lillehammer, Norway

Barbro Nelly

Ödeshög, Sweden

Bee Thalin

Värmdö, Sweden

Berit Ura Berg

Tromsö, Norway

Bjarne Poulsen

Borgstena, Sweden

Björn Zachrisson

Umeå, Sweden 

Camilla Noresson

Malmö, Sweden Naturfotograferna/N

Christer Rådne

Sweden

Claes Thorberntsson

 Uddevalla, Sweden Naturfotograferna/N

Cristina Casplin

Luleå, Sweden

Dan Karlsson

Halmstad, Sweden

Dick Wåhlin

Bankeryd, Sweden

Elisabeth Englin

Iggesund, Sweden Naturfotograferna/N

Elisabeth Liljenberg

Kristianstad, Sweden 

Espen Xandrius

Norway

Eva Kronvall

Genarp, Sweden

Dennis Hallberg

Gothenburg, Sweden

Gunnar Numme

Sandefjord, Norway

Göran Ekström

Östersund, Sweden Naturfotograferna/N

Hans Falklind

Lerum, Sweden Naturfotograferna/N

Hans Waern

Kumla, Sweden

Hans Ölander

Solna, Sweden

Håkan Bley

Norrköping, Sweden

Håkan Nunstedt

Norra Björke, Sweden

Håkan Liljenberg

Kristianstad, Sweden

Ib Dyhr

Aalborg, Denmark 

Jan Gunnar Dagfinrud

Norway

Jan Magnus Reneflot

 Ski, Norway Norske Naturfotografer/NN 

 

Inge Johnsson

Helsingborg, Sweden

Ingemar Pettersson

Uddevalla, Sweden

Irma Varrio

Kyväskylä, Finland

Jan Gustafsson

Falun, Sweden

John Ellard

Sweden

Johan Siggesson

Malta, fr. Göteborg  Naturfotograferna/N

Jörgen Lindqvist

Gotland, Sweden

Kenneth Olausson

Åkersberga, Sweden

Kristian Gärdsborn

Åhus, Sweden 

Lars Eskildsen

Stockholm, Sweden

Lasse Dybdahl

Oslo, Norway 

Leif Liss

Falun, Sweden

Liisa Hautamäki

Ylivieska, Finland

Linda Myrberg

Mariefred, Sweden

Lennart Nilsson

Hishult, Sweden

Liz Hansson

Karlstad, Sweden

Lonnie Dueholm Ott

Helsingör, Denmark

Ludwig Riml

Odensbacken, Sweden

Magnar Jacobsen

Frillesås, Sweden

Malin Slotte

Ljusterö, Sweden

Malte Johansson

Gällivare, Sweden

Marie Gustafsson

Nässjö, Sweden

Marcus Ershammar

Sollentuna, Sweden

Markus Varesvuo

Helsinki, Finland 

Mats Lindberg

Gällivare, Sweden

Mattias Bokinge

Vaggeryd, Sweden

Micael Dia

Sweden

Mikael Larsson

Västerås, Sweden

Mikael Wiklund

Falun, Sweden

May Lise Blikeng

Trondheim, Norway

Niklas Virsèn

Linköping, Sweden Naturfotograferna/N

Nina Jonsson

Oslo, Norway

Paul Kolk

Hofors, Sweden

Patrik Lindén

Sweden

Per Karlsson

Södertälje, Sweden

Per Lindskog

Sjöbo, Sweden

Per Willington

Kungsbacka, Sweden

Per-Olov Eriksson

(1957-2018)

Pontus Carlweitz

Nyköping, Sweden

Rafn Sigurbjörnsson

Reykjavik, Iceland

Roald Heirsaunet

Trondheim, Norway

Robert Magnusson

Mark, Sweden

Roger Andersson

Skåne, Sweden

Roland Lenströmer

Gävle, Sweden

Roy Greger

Oslo, Norway

Sirpa Ukura

Södermanland, Sweden

Stefan Oscarsson

Stockholm, Sweden Naturfotograferna/N

Stefan Wiborgh

Sandviken, Sweden

Stig Nørhald

Copenhagen, Denmark 

Terje Reier Gundersen

Heggedal, Norway 

Thomas Kullberg

Örebro, Sweden

Timo Hissa

Vasa, Finland

Tomas Andersson

Falun, Sweden 

Tommy Solberg

Vestfossen, Norway 

Torstein Wremer

Mandal, Norway

Tore Dag Moy

Arendal, Norway

Ulf Jannesson

Skåne, Sweden

Villy Elmer Madsen

Köbe, Denmark

Wenche A L Dahle

Flatanger, Norway

Ylva Sjögren

Småland, Sweden

 

 

 

FOTOUTSTÄLLNINGAR d'Art, Natur & Miljö

Klicka på ett namn för att se utställning/köpa bilder

 

Andreas Christensen

Töcksfors

Anette Matsson

Vansbro

Bente Egerdahl

Halmstad

Björn Ackre

Kungsbacka

Björn Forsberg

Boxholm 

Bo Österlund

Stockholm

Chera Suara

 

Claes Arvidsson

Kolmården

Dag Ekelund

Borås

Dan Karlsson

Halmstad

Dan Karlsson

Halmstad

Filip Jansson

Västerås

Gert Larsson

Svedala

Gert Olsson

Kinna

Glenn Eriksson

Hallstahammar

Gunilla Falk

Jokkmokk

Håkan Rosenquist

Strömsnäsbruk

Håkan Åkerström

Hässelby

Ingemar Olsson

Landvetter

Ingvar Holm

Brokind

Jan Gustafsson

Tibro

Jessica Yngvesson

Ängelholm

Johan Pehrson

Falköping

Johnny Hägg

Sävsjö

Jörgen Lindgren

Hofors

Johan E. Söderberg

Umeå

Jonas Idman

Kristianstad 

Karin Göransson

Sundsvall

Karl-Erik Johansson

Uppsala

Karsten Lauridsen

Skanör

Kenneth Österberg

Stockholm

Kerrick James

USA

Kristina Eriksson

 

Lars B Wahlström

Löddeköpinge

Lars-Eric Sellberg

Brastad

Lars-Erik Lindhamn

Älvdalen

Leif Heering

Helsingborg

Leif Rydell

Örebro

Lena Persson

Värmland

Lennart Andersson

Tranås

Lotta Lund

Strömsbergs Bruk

Magnus Forsberg

Österbybruk

Maria Johannessen

Hjälteby

Marianne Bengtsson Rosander

Fagersta 

Marie-Ann Olsson

Lidingö

Martin Wallberg

Söderköping

Mats Arlander

Vanda, Finland

Mats Engquist

Gotland

Mats Johansson

Gällivare

Mats Johansson

Solna

Mats Persson

Göteborg

Mikael Mattsson

Fagersta

Mikael Pettersen

Sandviken

Monica Larsson

Gränna

Oskar Nilsson

Uppsala län

Nils-Erik Eriksson

 Ängelholm

Norman Nichols

Norrköping

Percy & Therese Björkman

Uppsala

Pernilla Andersson

Hållnäshalvön 

Pernilla Oskarsson

Gällivare

Peter Engman

Säter

Peter Muld

Ljungskile

Reinhold Skoglund

Brunflo, Jämtland

Robin Eriksson

Örebro

Rune Andréasson

Leksand

Stefan Pierrou

Hudiksvall

Sören Andersson

Ludvika

Tage Bäck

Arvika

Therese Eriksson

Hjo

Thomas Bergman

Lindome

Thomas Johansson

Örebro

Thommy Haglund

Västerås

Tomas Alm

Timrå

Tommy Björklund

Örebro

Tommy Borglund

Sandviken

Tommy Nyström

Umeå

Tony Svensson

Södertälje

Uffe Hansson

Sundsvall

Viktor Eklund

Örebro

 

 

FOTOGALLERIER fine Art, Natur

Klicka på ett namn för att se och beställa bilder i en utställning

 

Brita Edberg

Örnsköldsvik 

Bengt Ove Birgersson   

Sölvesborg

Börje Olsson 

Hofors

Christina Sillén

Stockholm

Dag Wahlström

Torshälla

Ewa Nilsson

Lycksele

Erik Mofjell

Göteborg

Helena Bjernulf

Björklinge

Kent Nilsson

Dals Långed 

Lena Gustafsson

Årjäng

Lena Martinsson

Herrljunga 

Lena Sanver

Falköping 

Magnus Eriksson

Uppsala

Mats Reslow

Svedala

Nils Elgqvist

Nybro 

Roger Backman

Skellefteå

Sara Östlund

Eskilstuna

Stellan Karlsson

Växjö 

Stig-Erik Eriksson

Norberg

Tomas Roslin

Gotland

Tommy Eliasson

Kungsbacka

Tommy Olsson

Borgholm

Torbjörn Swenelius

Uppsala

Tore Almgren

Skutskär

Åke Ahlenius

Håbo