Fotoutställningar och Nyheter

Surte Fotoklubb ställer ut under tiden 10/3  -  7/4 i Glasbruksmuseét

 

Surte Fotoklubb grundades redan 1961 av några fotointresserade från bl a Surte Glasbruk i Surte. På den tiden var Surte ett präglat brukssamhälle med stor gemensamhet och man delade många intressen. Det startades många föreningar där bl a Surte Fågeldammar ingår. Populärt utflyktsmål för boende i Ale med kranskommuner.

Surte ligger i närhet till vacker natur med många sjöar, skog och vattendrag. Naturen var ett gemensamt intresse för många och därför blev naturfotografering inspirerande och dominerande. Det är det fortfarande. Men med tiden har bildskapandet blivit bredare.

Glasbruksmuseet

Kvarnvägen 6, 445 57 Surte

 

 

 

Den 31 mars har jag vernissage på min kommande utställning – denna gång i Botaniska trädgården i Göteborg. Botaniska ligger mig extra varmt om hjärtat så det känns verkligen roligt att få ställa ut där.
Klockan 12.oo den 31 mars öppnar utställningen, i Floras rike (ovanpå den lilla butiken direkt vänster om entrén). /Katarina Holmström

 

 

Tysslingedagen  30 maj 2019

 

 

Välkommen till den vackra Tysslingebygden - mer än bara en fågelsjö! 

 

Kom och ta del av bygdens rika konst- , kultur- och hantverksliv. En dag fylld av aktiviteter från kl.10 torsdagen den 30 maj.

Ett stort antal utställare inom olika kategorier från måleri till fotografi.

Varmt välkomna!

 

För mer information

www.tysslingedagen.se

Svalnässtugan                                                         Foto: Henrik Werge

 

 

 

Vernissage 9/3  Anders Hammarström

 

Artphotocollection

Alfhemsgatan 5, 413 10 Göteborg

 

 

3:de Mars

Naturfoto utställning på Botaniska i Göteborg

Naturen i närbild ett foto event

 

 

Personligt - Tanken bakom bilden

 

 

 

Wildlife Photographer of the Year. Öppnar 23 februari!

 

Naturhistoriska riksmuseet

Premiär! Den internationellt kända fotoutställningen Wildlife Photographer of the Year kommer för första gången att visas på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Utställningen kommer från Natural History Museum, London.

Se världens bästa djur- och naturfoton, ta del av de fascinerande berättelserna bakom bilderna och fundera kring de många budskap och tankar som bilderna väcker.

Välkomna! Utställningen visas 23 februari - 23 augusti 2019

Foto: Isak Pretorius

 

 

Abecita Konstmuseum i Borås. Tre utställningar väl värda ett besök:

 

24 januari 2019 - 19 maj 2019

"Street soul" av Mats Alfredsson, med gatufoton från storstäder över hela världen, "Untold Stories" med mode- och porträttfoto av Annica Eklund, och"Ljusår" med Göran Strand, natur/astrofotograf /Mikaela Friberg

 

 

Idag, den 27/1 har jag hängt upp bilder på Anhörigcentralen Uddevalla kommun. De erbjuder behjärtansvärt stöd och aktiviteter till anhöriga i olika livssituationer i sina ljusa och fina lokaler. Fint tycker jag. Totalt 24 bilder som färgsätter väggarna till mitten på mars. /Mikaela Friberg

 

 

JAN29

Moderna MuseetFramför och bakom linsen

 

Bernd Becher, Hilla Becher Photo: Åsa Lundén / Moderna Museet

 

 

Fria Fotografers Filial 2019. Vernissage 26 januari!

Läs mer Kulturhuset Stadsteatern

 

 

Fr.o.m. 12/1 och några månader framåt hänger min utställning på väggen i Vann och spa/ Patrik Eld

 

 

Välkomna till Eva Kronvalls utställning i jaktpaviljongen vid Torups slott under

Västra Skånes Konstnärsgilles (VSKGs) konstrunda under påskdagarna.

 

Bara ett stenkast därifrån, i en stor utställningshall vid Torups slott, hålls också VSKGs samlingsutställning under påsken med alster från de flesta av medlemmarna.

Konstnärspresentation av Eva Kronvall inför Konstrundan 2019

Mitt intresse för det som lever och rör sig i vår natur grundlades tidigt och under senare år har kameran varit min ständiga följeslagare i skogen där jag bor och vid sjöar och hav. Närmiljön är en bildkälla att ständigt ösa ur för mig och fåglar och andra djur som finns där är ofta mina motiv.

Jag vill med min kamera fånga något av fågelns speciella uttryck, eller personlighet om man så vill, och med mina bilder vill jag förmedla ett ljus, en stil och en stämning som är specifik just för mig och som jag hoppas att du ska finna tilltalande.

Mina ögon letar ständigt efter nya motiv – med eller utan fåglar – och tillsammans med kameran, som sätter ramarna, skapas urklipp, fragment av den natur som finns runtomkring mig.

#konstrundan

 

Vill du hänga med mig och Wild Nature fotoresor på en kreativ fotohelg i vår. Mer info hittar du i länken nedan. /Marie Kantermo PN

https://www.wildnaturefotoresor.se/portfolio-items/fotoworkshop-ovanligt-vanligt-och-abstrakt-10-12-maj-2019/

 

 

 

 

Klicka här för fler fotoutställningar

 

 

Vill ni visa nyheter och fotoutställningar. Vi lägger upp det gratis. Vänligen skicka nyheten i formuläret  


(Lämna tom)