Fotoutställningar och Nyheter

Klicka här för att se var fotoutställningar pågår i Sverige

 

Utställningar och nyheter

 

En utställning av Arne Berneklint, Anki Hammar och Fredrik Beskow

 

https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/4117612/naturen-vi-delar

 

 

 

Under natten föll ny snö. Ett vitt täcke döljer på ett förlåtande sätt det som är vinterbrunt och fult i trädgården. Av sorkhögarna har det blivit mjuka kullar som kastar långa blå skuggor i den lågt stående solen och snön har dragit en elegant tunn slöja över halvmultnade löv och nerfallna grenar. Jag hänger kameran över axeln och går ut. Luften känns krispig som en nymanglad linnehandduk och det är lätt att andas.

Nu börjar ljuset återvända och jag tycker mig märka att fåglarnas agerande förändrats något, de är mer alerta och aggressiva vid fågelmatningen. Inbillar jag mig, eller är det kanske den kommande häckningssäsongens revirbeteende som fåglarna redan nu börjar lägga sig till med?

Stenknäckarna slås med utbredda vingar om nedfallna frön på marken, blåmesarna tjafsar och jagar varandra runt, runt i häggen under gälla pip och nötväckan signalerar stor irritation redan när den anländer till matplatsen. Men koltrasten är ändå värst av alla, en slagskämpe av stora mått! En kampsporternas mästare med vassa karatesparkar och med fasthållningar i bästa judostil. Tål inte att se en konkurrent vid äpplebiten och blir halvt galen av ilska om någon plockar åt sig ett frö lite för tätt inpå. Hotet i form av en annan fågel får inte komma nära och bekvämlighetszonen får inte passeras! Då yr dun och fjädrar i vingflax och näbbkamper! /Eva Kronvall

Den vita världen – Naturum Getterön (getteron.com)

 

 

 

Dessa bilder (utom den sista) hänger nu på den nyrenoverade vårdcentralen hemma i Strömsnäsbruk. Den sista kommer upp snart. Blandade bilder från Strömsnäsbruk som jag gjort dom senaste åren. Vill framföra ett varmt tack till Carina Augustsson och personalen på vårdcentralen för denna ära. /Håkan Rosenquist (här visas en av bilderna)

 

 

Stolt och glad att Sveriges största natur- och miljötidning "Sveriges Natur" ville illustrera ett stort reportage om djurs känslor med mina bilder. Tidningen trycks i 100.000 ex och når ca 200.000 läsare. /Mats Andersson

 

 

FOTOTVÄLING VINTER 2021 – fotografera slott & herrgårdar.

Älskar du historiska miljöer, storslagna byggnader och lummiga slottsparker – alla i vackra omgivningar? Tycker du dessutom att fotografera så är detta en tävlingen för dig. Vintern är en fantastisk period vid våra vackra slott och herrgårdar och vi vill att du dokumenterar det åt oss.

LÄS MER HUR DU DELTAR HÄR:

https://www.staycationstockholm.se/fototavling.../

 

 

 

Med tanke på pandemin blir det ingen vernissage, men utställningen är öppen 14/1 - 4/2, tisdag - fredag kl. 13 - 18 (samt lördag 16/1, kl. 13 -16). Jonas kommer själv att närvara 14/1 och 16/1. Även signerade böcker.

Se mer på www.jonasfalck.se

 

 

 

 

Den 15 november kl 11.00 kommer jag att ha vernissage i Lycksele på"Templet" Gamla Folkskolan. Utställningen kommer sedan att vara öppen 3 på varandra följande veckoslut 11-15.00 lördag och söndag till den 29 november. OBS! Utställningen är inställd p.g.a. smittorisk 
/Fotograf

 

 

 

Hängning pågår!
Kikar in hos

Mikaela

när hon hänger sin utställning på Botaniska Trädgården. Härliga bilder så här i höstmörkret. Missa inte att besöka den! /Tony Clementz

— Göteborgs botaniska trädgård

 

 

 

 

 

 

/Arne Berneklint

 

 

 

VERSION 2.0.

 

Min nya handbok om "Konsten att fotografera" går om några dagar i tryck, levereras från tryckeriet cirka 4 augusti. Boken går nu att förhandsbeställa.
På denna länk finns mer information om och smakprov ur boken och beställningsmöjlighet:
https://symposionbokforlag.se/version2punkt0/
/Brutus Östling

 

 

 

Hej alla vänner och bekanta som arbetar på gård, med
häst- eller lantbruksverksamhet!

Årets finaste tid är nu, så varför inte passa på att fotografera era gårdar och er verksamhet när det är som allra vackrast.

Läs mer här och spread the word!/Frida Hermansson

http://one-design.se/?page_id=1286

 

VILKEN KÄNSLA!
Blänk i omslaget men vad gör det.
Stolt som en tupp över att äntligen hålla i boken som nu är på väg att distribueras till alla er som beställt den.
Om ni vill se den verkliga färgen på omslaget kan ni scrolla ner en bit - där finns bokens rätta färg. /Eva Kronvall

 

 

 

Fick meddelande igår om att den senaste boken "Ögonblick i vår svenska natur"

blivit nominerad och gått till final i Publishingprisets fackboksklass. Förstås kul med uppmärksamhet kring alstren. Det hela avgörs vid någon tillställning på Berns den 5 december.

Om någon missat att köpa boken så finns den hos bokhandlarna, både de fysiska och de på nätet.

Vill man ha den signerad kan man köpa direkt från mig men det kostar då typ 30 kr extra då frakten numera är dyr om man inte skickar mycket. /Kenneth Olausson

 

Medelande


(Lämna tom)