Per Karlsson, naturfotograf

En utställning av Per Karlsson

 Vackra och spännande naturbilder, både från Sverige och Afrika av Per Karlsson

Presentation av Per och varukorg för att köpa Pers bilder online finns längst ned på denna sida

Alla bilder på denna hemsida är skyddade av upphovsrättslagen 

Glad räv

 

 

Skatslagsmål

 

Listig räv

 

Ängel

 

Isen brister

 

Plums

 

Skamsen

 

Fick den!

 

Motljus

 

Havsörn

 

Svensk brunbjörn

 

Vit mule

 

Lappuggla spanar

 

Skäggdoppingar

 

Rengöring

 

Parsimning

 

Malachite

 

Vad händer?

 

Sothöna i motljus

 

Skäggdoppingporträtt

 

Grodhopp

 

Spaning

 

Moonlight drink

 

Buffalo star

 

Jaktkänsla

 

Mäktig elefanthanne

 

Nattsiluett

 

Gepardhona

 

Blue

 

Trebandad pipare

 

 

 

Presentation Per Karlsson


Fotografering har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag arbetade som frilansande fotograf åt tidningen Bilsport under hela 1990-talet och parallellt med detta blev det även mycket naturfotografering, både över och under ytan och sålde mina bilder via en bildbyrå.

Efter ett antal års uppehåll tog naturintresset fart igen och jag har sedan 2016 spenderat åtskilliga timmar i naturen för att fånga de unika ögonblicken i djurens värld. Jag älskar naturen och djuren lika mycket som utmaningen och söker ständigt nya möjligheter att få bilderna jag är på jakt efter, senast genom ett nyinköpt flytgömsle för att öka möjligheterna att fånga djurens beteende.

Jag har haft ett antal utställningar i Stockholmsområdet och fler är planerade under 2019. Min främsta merit och internationella framgång är första pris i Nordic Nature Photo Contest 2018 i däggdjursklassen där jag även hade ytterligare en bild bland de 10 bästa i kategorin.

Jag har även varit publicerad med reportage i Länstidningen och har haft ett flertal framsidor och publiceringar i svenska och utländska jakttidningar.
Min bildserie med räven som fångar sork har blivit internationellt uppmärksammad och finns nu i tidningar över hela världen, från Kina till Peru.

Jag arbetar med Canon EOS-1DX Mark II och min favoritoptik EF 500mm/f4 IS II + EF 1,4x III, men kameraväskan innehåller allt från 16mm och uppåt inkl. makroobjektiv.

 

Kontaktuppgifter till Per Karlsson

 

 

 

 

Här kan ni beställa Pers bilder online. Skriv in bildens namn i meddelande. Vi svarar er snarast med ett förmånligt pris och leveranstid


(Lämna tom)