Roy Andersen, naturfotograf

En utställning av Roy Andersen

Jag hittade min favoritplats på jorden, Amazonas.

Vackra och spännande naturbilder av Roy Andersen

Presentation av Roy och varukorg för att köpa bilder online finns längst ner på denna sida

Alla bilder på denna hemsida är skyddade av upphovsrättslagen  

Björnspinnaren

 

Silverlarven

 

Gul huggorm

 

Barnens regnskog, Pocosol

   

Bönsyrsa

 

Cikada

 

Glasgroda

 

Glasvingar

  

Gul lian

 

Hjärtat

 

Pappa Långben

 

Koralblomma

 

Barnens regnskog, San Gerado

 

Larvbyte av skepnad till orm

 

Lyktstrit

 

Läppar

 

Makaonfjärilar

 

Metallmärke

 

Passionsblomma

 

Rödögd bladgroda

 

Samarbete

 

Stinksvampar

 

Timglas

 

Trollslända

 

Vit larv

 

Vita fladdermöss

 

Änglar

 

 

Presentation Roy Andersen

 

Under mitt liv har jag besökt mer 40 länder, men det var bara under det senaste decenniet att jag hittade min favoritplats på jorden, Amazonas. Här har jag utveckla alla mina intressen i kulturella kontraster och människors olika sätt att leva i ett otroligt överflöd av vilda djur och underbar natur.

Min erfarenhet är något som jag kommer att bära med mig under resten av mitt liv och det är mer än jag någonsin kan ge tillbaka. Amazonas för mig är inte bara en grön regnskog, mycket mer en livsstil. För människor som bor i dessa områden finns det en daglig kamp för att överleva, men man får inte glömma att det också finns en otroligt stor glädje av alla dessa människor som jag har träffat under mina resor.

Min intresse för fotografering började redan som tonåring; när jag fick min första Kodak-Instamatkamera av mina föräldrar.

Jag fortsatte att studera till trädgårdstekniker, och det var inte förrän i början av 1990-talet, efter studier till fotograf som jag började med fotografi på professionell nivå och då som pressfotograf.

Jag bodde i flera år i Argentina och det blev en ganska naturlig utgångspunkt för mina resor till Amazonas. Vid denna tidpunkt kom digitala värden fram med kameror med hög bildkvalitet, vilket gav mig ett intresse för makrofotografering igen.

Har under de senaste åren gjort resor till Bolivia, Ecuador och Costa Rica och varje gång besökte den del som tillhörde regnskogen. På min första resa till Bolivia kom jag i kontakt med Carlos Yarari som blev min vän och guide för många resor. Vi reste runt Bolivia i en av de mest avlägsna och fantastiska platserna där det fanns ett otroligt djurliv.

Jag har varit privilegierad att uppleva nära hundratals apor som hoppar i träden för att se tapir, capybara (som otroliga simmare i floderna) och jaguarerna hoppar ner från träden bredvid oss och för att inte tala om alla fästingar, myggor och bin har blivit biten av.

Den sista resan i Ecuador som jag gjorde,  bodde tillsammans med Shiwiar indianerna under några veckor. Det var en väldigt intressant erfarenhet att dela deras dagliga liv och göra dagliga jaktpromenader och hitta mina små insekter eller andra vilda djur.

Genom mina bilder försöker jag dela med mig en del av den otroliga vackra som finns i naturen. Jag har lagt fokus på de små saker som finns runt omkring i djungeln som inte kan ses under korta vistelser, så man behöver mycket tid att för upptäcka.

 Mitt mål är att på ett fint sätt att visa lite av den rikedom, arkitektoniska, färgstarka mångfalden som finns runt oss i Amazons olika hörn.

 

Med Vänliga Hälsningar

Roy

 

För Kontakt     roy.andersen1@yahoo.se

Hemsida         www.amazonasphoto.com

 

 

 

Här kan ni beställa Roys bilder online. Skriv in bildens namn i meddelande. Skriv önskat utförande och storlek i meddelande. Vi svarar er snarast med ett förmånligt pris och leveranstid 


(Lämna tom)