Thor-Björn Johansson, fotoutställning

Om Thor-Björn Johansson

Thor-Björn Johansson är född 1949 i Stockholm och sedan -78 bosatt i Ystad. Efter examen vid Kursverksamhetens fotoskola i Sthlm -72 var Thor-Björn verksam som freelancefotograf till -79. Inriktningen var sociala reportage och industri. 
Parallellt med årliga utställningsprojekt är han numera även yrkesverksam inom psykosocialt behandlingsarbete och psykoterapi. 
Fotografierna är kopierade av fotografen på halvmatt fiberpapper, seleniumtonade och arkivbeständiga. De finns i två exemplar, varav det ena är till försäljning. Samtliga är silvergelatinfotografier och vintage. 
Det långsamma hantverksmässiga skapandet och den konstnärliga processen i mörkrummet är viktigt för Thor-Björn          

Citat: ArtPhoto Collection                         

 

Sagt av Thor-Björn inför utställningen på ArtPhoto Collection 2013 i Göteborg 

 

” Min bildsvit spänner över lång tid men skildrar egentligen samma sak; Ljus, mörker och många nyanser mellan svart och vitt i olika motiv jag förundrat stannat upp inför.
Utan manipulationer med kameran eller i mörkrum gör jag de arbeten jag inte kan låta bli att göra! Det handlar om min nyfikenhet inför det vackra, men också det fula, i den vardagliga omgivningen.
Nyfikenheten omfattar ofta oansenliga, bortglömda föremål och miljöer där jag tycker att det ryms både estetik och starka känslor. Känslor jag eventuellt lyckas förmedla är det viktiga, inte motivet som sådant. Det är min förhoppning att man ska kunna återvända till bilderna, gång på gång, med förnyat intresse.”

Alla bilder på denna hemsida är skyddade av upphovsrättslagen 

20160409-20180409

Kant 

 

Källartrapp 

 

 Tre

 

 

Skugga

 

Blad

 

Säckar

 

Flygel

 

Domus

 

Skyskrapa

 

Skuggvinkel

 

En knut

 

Utsikt

 

Ljus

 

Tak 

 

På väg

 

Dans

 

Krokig stam

 

Balk

 

Glasblommor

 

Glas 

 

Moln 

 

Skorsten 

 

Pyramid 

 

Båge

 

Snäckskal

 

Stav

 

Blad (2)

 

Karm

 

Gränslinje

 

På kajen

 

Tappställe

 

Tågvy

 

 

 

Här kan ni beställa Thor-Björns bilder online. Skriv in bildens namn eller kopiera bildadress (högerklicka på bilden) till meddelande. Skriv önskat utförande och storlek i meddelande. Vi svarar er snarast med pris och leveranstid 

 


(Lämna tom)