Tom Svensson, naturfotograf (bevarandefotograf)

En utställning av fotograf Tom Svensson

 

Spännande och vackra naturbilder från Norden, Afrika, Nordamerika, Centraleuropa, Asien samt Sydamerika, Falklandsöarna och Australien.

Tom Svensson är en av Sveriges främsta naturfotografer

Presentation av Tom och beställning av bilder online hittar du efter bilderna

Alla bilder på denna hemsida är skyddade av upphovsrättslagen

Fjällräv (1)

 

 

Fjällräv (2)

 

Fjällräv (3)

 

Myskoxe

 

Murmeldjur

 

Kämpande murmeldjur

 

Svartbrynt albatross med unge

 

Isbjörn

 

Kermode

 

 

Elefant (1)

 

Noshörningar

 

Noshörning

 

Fläckig hyena

 

Spanande surikat

 

Vilande lejonhanne

 

Hornkorp

 

Gnuhjord

 

Gepard

 

Buffel

 

Hyena och valp

 

Babianen

 

Tiger

 

Elefant betar av träd

 

Orangutangunge

 

Lejon (2)

 

Elefant (3)

 

Elefanter (2)

 

Orangutang

 

Nyfiken hyenaunge

 

På savannen

 

Spetsnoshörning

 

Kollibri vid klockmalva

 

 

Större känguru

 

Pungdjävul

 

Kängurukamp

 

Vombatunge

 

Vombat

 

 

Kungspingvin, Falklandsöarna

 

 

 

Presentation Tom Svensson

 

Tom Svensson – bevarandefotograf med världen som arbetsområde Tom Svensson är en världsberömd bevarandefotograf, född i Danmark, men uppvuxen i Sverige och bosatt i Fjällbacka sedan 1990.

Toms stora drivkraft i livet är naturvård och, som han säger, ”jag gör det inte för mig själv, men för mina barn och framtida barnbarn, för om vi inte gör det för dem, kan de inte göra någonting själv och då är det för sent”.

 

Tom reser regelbundet runt om i världen, nu senast i Afrika och Indien, Borneo för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och olaglig handel med djur, samt informera om vad som händer, han föreläser också runt om i världen om bevarande och den svåra situationen för hotade djur samt om den illegala handeln. Han gör också mycket bevarande rent praktisk. Hans och World Animal Protections kampanj mot selfies med vilddjur hade en enorm genomslagskraft, bland annat genom hans medverkan i TV samt hans debattartikel som blev Sveriges mest lästa. Han har även föreläst i Sveriges riksdag på temat bevarandefrågor. Hans arbete sträcker sig långt utanför fotograferingen men för honom är det ett starkt medel att nå folk och få dem att reagera. Hans färdigheter som fotograf är att ta bilder som påverkar människor och gör skillnad.

Bilder är ett sätt att göra en förändring, eftersom kraften i en bild är stor. Här anses han vara en av världens främsta. Tom är medlem i Naturfotograferna/N. Han ingår i Canons nordiska ambassadörsprogram samt har nyligen blivit Global Manfrotto Ambassadör. Han har gett ut fyra böcker samt medverkat i en femte. Var av en är en barnbok Barn är otroligt viktiga att informera anser han.​

 

 

Böcker av Tom Svensson

 

 

Utmärkelser: Vinnare av Årets Pandabok 2017

Kamerautrustning: Tom arbetar endast med Canonutrustning

 

Tom Svensson 

 

www.tomsvensson.se

www.facebook.com/

TomSvensson.conservation

photographer

 

 

Här kan ni beställa Toms bilder och böcker online. Skriv in bildens eller boken namn i meddelande. Skriv önskat utförande och storlek i meddelande. Vi svarar er snarast med ett förmånligt pris och leveranstid 


(Lämna tom)